Öppettider mån-fre 10-18

Glas

Det är inte bara bågen som är viktig för att glasögon ska kännas bekväma. För att glasen ska kännas bra, utgår vi från dina specifika behov och ger dej en rekommendation av glas som vi anser bäst för dig. Det finns glas i olika prisklasser så det är viktigt att ta sej tid och fundera på vad man vill ha.

Kort sagt: vi rekommenderar glasögonglas med omsorg och eftertanke.
Vi jobbar med de bästa glastillverkarna och erbjuder alltid den bästa kvalitén. Idag behöver starka glas inte vara tjocka. Nya material gör det möjligt att tillverka glas som är både högbrytande och extremt tunna. Vi färdigställer de flesta glasögonen i vår egen verkstad för bästa service för dig som kund.

Enkelslipade glas

Glas som har en och samma styrka över hela glasytan kallas enkelslipade. Detta är den vanligaste lösningen som fungerar bra för dig som är närsynt, översynt och/eller astigmatisk. De kan hjälpa dig att läsa om du i övrigt ser bra, eller att se trafikskyltar på långt håll när du kör bil.

Dubbelslipade glas

Denna typ av slipning innebär att glasen indelas i två tydligt avgränsade fält, där det övre fältet används för seende på längre avstånd och det nedre för närseende. Men eftersom dessa glas inte ger ett fullgott seende på mellanavstånd så ersätts de idag alltmer av progressiva glas.

Progressiva glas

Satsar du på progressiva glas behöver du inte välja i vilket avstånd du ska titta på eftersom dessa glas slipas med en jämnt tilltagande styrka uppifrån och ner över hela glasytan. Fördelen blir att du får en succesiv övergång från avståndsseende till närseende och därmed ett flexibelt seende på alla avstånd. Ny teknik ger inte bara glasen ett bredare synfält utan gör dem dessutom tunnare och lättare, vilket ger dem ett elegantare utseende.

Arbetsglas

Arbetsglasögon är specialanpassade för att passa dina behov i arbetet. Många har idag så kallade terminalglasögon med flexibla lösningar. Om du sitter mer än 1 tim/dag framför en dataskärm på jobbet, har du rätt till en synundersökning som tar reda på om du behöver terminalglasögon.