Solglasögon och filterglas

Aloha

Med massor av snygga modeller är Maui Jim det självklara valet för många av våra kunder.
Maui Jim kommer från Hawaii där solen är stark och vattnet reflekterar. Många är aktiva och ställer krav på sina solglasögon att vara funktionella, bekväma, säkra och snygga. De som en gång haft en Maui Jim kan snudd på inte ha något annat märke efter det. Vi har alltid minst 45 solglasögon i butiken och det vi inte har hemma tar vi hem till dig!

Maui Jim i din styrka

Nästan alla av deras bågar går att få med styrka. Hur stort styrkeomfånget är beror på bågen, men många går mellan -5,5 och +3,0 och finns även för dig med brytningsfel. (astigmatism) Linserna är av ett plastmaterial som är tunt, lätt och stöttåligt.
Det fina när du väljer styrka i glasen är att då kan du själv kombinera bågens färg med vilken färg på linserna som du vill ha.

Maui Jims olika färger på linsenDen bruna HCL Bronze är ett allroundglas som ger starkare färger och förbättrad kontrast. Glaset ger dig en varm färgton.
Maui HT är det gröna glaset som förutom förbättrar ditt färgseende, balanserar kontrast och skärpedjup för skarpare detaljer. Vi brukar kalla det golf-glaset. Det älskas av golfare i hela världen.
Maui Jims rosa glas Maui Rose är deras ljusaste glas som passar till fartfyllda sporter. Det är också en skön lins för dig med känsliga ögon. Den ger en svagt rosa ton.
Den grå färgen, Neutral Grey, är det mörkaste glaset. Genom den grå färgen får du en väldigt naturlig färgåtergivning i starkt solljus. Naturligtvis med förbättrad kontrast som i alla glas från Maui Jim.

Du kan dessutom välja mellan Bi-gradient med en lätt spegeleffekt upptill och nertill på glaset. Behandlingen ”kisar” år dig och skyddar mot blänk och UV-strålning ovan- och underifrån. Passar för aktiviteter vid vatten och snö.
Eller så kan du välja MauiGradient där glaset tonar från mörkt upptill till ljusare nertill.

Alla glastyper och färger är polariserande

Maui Jim använder en avancerad teknik när de tillverkar sina linser. En polariserande lins tar bort blänk och reflexer i horisontella ytor, tex vattenytor, vägbanor och snö.
Alla linser har Maui Jims Polarised Plus 2 teknologi. De använder upp till 9 olika lager av skydd för att ta bort 99,9% av reflexer och 100 % av skadliga UV strålar. Solglasögonen ger dig obehindrad och oslagbar syn fri från störningar.
Du kan identifiera en äkta Maui Jim genom logon som sitter i glaset på deras solglasögon. 

Garanti och priser

Alla Maui Jim solglasögon täcks av 2-års garanti.
I tillverkningsprocessen går solglasögonen igenom 22 separata steg och inspekteras 6 gånger för att säkerställa kvaliteten. Mindre än 1 % av alla arbeten kommer i retur pga. tillverkningsfel. Detta är den lägsta returnivån i hela branschen.

Idag tillverkas alla Maui Jims glasögon i det 7500 kvm stora ”state-of-the-art” labbet i Peoria Illinois och är den snabbast växande solglasögontillverkaren inom premium segmentet av polariserande solglasögon.
Maui Jim solglasögon kostar från 2400 kr.

Priser på solglasögon med din styrka 2022:
Enkelslipade från 4900 kr.
Progressiva från 6300kr.

För mer information gå in på www.mauijim.com

Övriga solglasögon

I vårt sortiment finns även RayBan, Marc o Polo, INVU och norr. Solglasögon med hög kvalitet i olika prisklasser. Flera modeller går att få med din styrka.

Vi har även stort sortiment på solskydd som du kan sätta på dina egna glasögon. Covers, ClipOn eller uppfällbara förhängare. Alla polariserande så klart!

Filterglas från Multilens

För Dig med känsliga ögon.
Multilens är ett svenskt företag som ligger i Mölnlycke utanför Göteborg. Multilens kunskap om filterglas kommer från många års erfarenhet av medicinska filter för synsvaga, personer med åldersförändringar i sina ögon och för extra ljuskänsliga personer.
Vi som utbildat oss hos Multilens får kalla oss Specialistoptiker.

Det är många fördelar med filterglas.
Du får en ökad kontrast! Synupplevelsen präglas av hög tydlighet och skärpa – tack vare ökad kontrast. Detta uppnås genom att filter reducerar den del av ljuset som upplevs mest synstörande. Vi ser helt enkelt lite bättre. Vi provar ut vilket filter som passar dina ögon bäst.
Du upplever en förhöjd synkomfort, ”Wow!” är en vanlig reaktion från de som provar filtersolglasögon med polarisering allra första gången. Filterlinsen blockerar i princip allt det störande blå ljuset. Detta gör ögonen mer avslappnade och bekväma.

Vad är ML filter?
ML Filter är en specialfärgning som reducerar mängden blått ljus som når ögat. ML Filter finns i ett antal olika varianter där färgerna varierar från svagt gul till mörkt röd. De vanligaste använda filtren är gula eller orange i färgen.

För användning i ljusstarka situationer kan en polariserande effekt läggas till, lösningen ser då ut som vanliga solglasögonlinser. Tanken bakom att reducera mängden blått ljus är att vi kan öka skyddet i glasögonen och i många fall förbättra synkvaliteten.
Grundkravet för CE-märkta solglasögon tillåter att en liten mängd av UV-ljuset släpps igenom, därför har många solglasögon ett ytterligare skydd som ofta kallas UV400.
ML Filter går steget längre och inkluderar även en del av det blå ljuset som också är intressant att skydda sig från. ML Filter reducerar en del av det blå ljuset som upplevs störande men låter alla andra färger släppas igenom.
Det gör att ML Filter ger ett bättre skydd och skapar en bättre synkvalitet än vanliga glasögon.

Här är en kort presentation av Multilens vanligaste filter:

Du kan hänga dem på dina vanliga glasögon eller slipa din styrka med ML filter.

LLR : Led Light Reduction är ett filter som utvecklades för att ta bort bländande ljus vid mörkerkörning men kan med fördel användas även inomhus i de flesta miljöer som en komfortskapande lins vid t ex skärmarbete.

ML41 Ett rosa filter som många upplever bekvämt. En del personer med migrän upplever även det här filtret som lugnande. Det har även visat sig att många med symptom av hjärntrötthet, framför allt efter kraftiga hjärnskador, stroke eller vid postcovid tycker att ML41 hjälper.

400 Multilens ljusaste filter som tar bort en liten del av det blå ljuset och ökar komforten.

C1 Deras mest använda allround-filter. Tar bort det mesta av det skadliga blå ljuset och upplevs komfortabelt av de allra flesta, men främst kunder med åldersförändingar som ger problem med bländning. Blir fantastiska filtersolglasögon i kombination med polarisation.

450 En klart gul lins som upplevs starkt kontrasthöjande. Många som sysslar med skytte uppskattar den knivskarpa kontrasten. Även många skidåkare gillar detta filter, beroende på väderförhållande med eller utan polarisation. Tar bort allt skadligt blått ljus.

500 En mörkt gul lins som är kontrasthöjande och komfortabelt i ljusa miljöer. Upplevs ofta positivt för dem med förändringar i gula fläcken. På grund av sin kraftiga blåljusreduktion är det olämpligt att köra bil med.

511 Ett filter som är tydligt orange. Filtrerar bort allt blått ljus och kan upplevas komfortabelt och synförhöjande i extrema ljusmiljöer som i alperna, vid segling mm. Också omtyckt vid förändringar i gula fläcken.

Vi provar fram vilket filter som passar dig i lugn och ro. Vi gör det både i provrummet och ute i verkligheten. Ibland finns möjlighet att låna med sig filtret hem för att prova vid mörkerkörning eller vid teven.

Läs mer på www.multilens.se  eller  www.specialistoptikerna.se